Inden for “dart skiven” hos Google Aarhus

Google Aarhus har blandt andet ansvaret for udvikling af programmeringssproget Dart. Sproget udvikles og vedligeholdes løbende i en agil proces med ugentlige opdateringer med nye features og rettelser.

Langt hovedparten af testen foregår via automatiske testscripts, men der er en mindre del tilbage, som kun kan testes manuelt.

Google har indgået samarbejde med Special Minds IT om gennemførsel af denne løbende test. En af vores konsulenter tester hver uge, at anvendelsen af Googles Dart SDK i udviklingsværktøjet WebStorm virker, som det skal. Det er en ugentlig regressionstest, hvor vi for eksempel tester, at syntakscheck og code completion i WebStorm virker perfekt. Desuden tester vi, at tidligere udviklingsprojekter fortsat virker med nye versioner af Dart sproget. Vi tester på Windows og iOS.

Opgaven var det rene ”guf” for konsulenterne hos Special Minds IT, som lynhurtigt satte sig ind i Dart og WebStorm og hurtigt fik en procedure på plads, hvor de bruger nogle få timer hver uge på at gennemføre et sæt veldefinerede testcases. Det giver Google bedre vished for, at der ikke introduceres fejl eller uhensigtsmæssigheder, når der løbende udvikles videre på sproget. Hvis der skulle blive introduceret fejl, er der god chance for at det bliver opdaget med det samme.

Vores konsulent leverer en præcis beskrivelse af en eventuel fejl, som gør det meget let for udviklerne hos Google at få den rettet med det samme.

Special Minds IT konsulenterne har befundet sig rigtigt godt i et agilt samarbejde med Google Aarhus-teamet. En agil, fleksibel proces men dog med forudsigelige ugentlige releases giver en rigtig god arbejdsproces og tilsvarende godt resultat.

Hvad kan vi gøre for dig?
Står du også med en større testopgave, digitaliseringsopgave eller lignende, så ring allerede i dag til vores konsulenter hos Special Minds IT. Vi står klar til at hjælpe dig og din virksomhed med at nå i mål.

Falck logo

Vi er rigtig glade for det værdifulde og stabile arbejde, som Special Minds leverer med at højne kvaliteten af vores løbende Dart releases.

Anders Sandholm, Product Manager i Google Danmark