Hjørring Kommune fik en tur med tættekammen

Oprydningen af personfølsomme oplysninger i mere end 20.000 byggesagsdokumenter blev lagt i hænderne på Special Minds IT, som løste opgaven til perfektion

Problemet var ikke stort, men det var stort nok til, at Thomas Jørgensen, der er teamleder i Teknik og Miljø i Hjørring Kommune, vidste, at der måtte tages affære.

I kommunens filarkiv over byggesager var der fra gammel tid scannet dokumenter ind, hvor der i ny og næ figurerede personfølsomme oplysninger – for eksempel skrevet med blyant – som ikke var blevet fanget af de nyere digitale sikkerhedsværktøjer.

– Ud af de mere end 20.000 dokumenter, som filarkivet indeholder, faldt vi over enkelte tilfælde, hvor de personfølsomme oplysninger ikke var blevet slettet. Derfor besluttede vi at få gennemgået hele filarkivet fra a til z, fortæller Thomas Jørgensen.

’Noget, som hedder Special Minds IT’

En enorm opgave, som den nordjyske teamleder med det samme kunne se ville blive vanskelig at placere hos nogle af kommunens egne folk. Dels på grund af den store mængde tid, som opgaven ville kræve. Dels på grund af kravet om hundrede procents fokus og omhyggelighed – sag efter sag.

– En kollega prikkede til mig og fortalte, at der var noget, som hed Special Minds IT – ”de er gode til den slags, og de har nogle evner, som de fleste andre ikke har.”

Ergo rettede Thomas Jørgensen henvendelse til Special Minds IT Aalborg, og et samarbejde blev sat i gang. Gennem det seneste år har IT-konsulenter fra Special Minds IT gennemgået de mere end 20.000 byggesagsdokumenter med tættekammen og sørget for at fjerne samtlige af de personfølsomme oplysninger, der måtte være.

– Opgaven har været speciel, for det er ikke en, du kan sætte hvem som helst til. De fleste går kolde ved den type arbejde, fordi det er ensartet og stiller krav om konstant koncentration. Men til folkene fra Special Minds IT lå opgaven perfekt.

Både løsning og ledelse

Thomas Jørgensen har dog ikke selv haft nogen personlig kontakt med de IT-konsulenter, som blev sat på opgaven. De har arbejdet hjemme hos Special Minds IT, mens den daglige koordinering mellem kommune og IT-konsulenter er blevet varetaget af Special Minds IT og en digitaliseringskoordinator. En klar fordel, betoner Thomas Jørgensen.

– For mig har det været en lettelse, at jeg både har kunnet få resurserne til at få løst opgaven og selve ledelsen af processen. Det har i bund og grund betydet, at jeg blot har skullet videregive materialet, og så har Special Minds IT taget over og løst opgaven.

– Opgaven har været speciel, for det er ikke en, du kan sætte hvem som helst til. De fleste går kolde ved den type arbejde, fordi det er ensartet og stiller krav om konstant koncentration. Men til folkene fra Special Minds IT lå opgaven perfekt.

Thomas Jørgensen
Teamleder i Teknik og Miljø i Hjørring Kommune

En fantastisk opgave

Kombinationen af genkendelighed og et langstrakt forløb med en datahåndterings-opgave for Hjørring Kommune har været værdifuldt for IT-konsulenterne fra Special Minds IT

– De har strålet over dén opgave!

Så kort sammenfatter Kim Østergaard, der er IT- og digitaliseringskoordinator hos Special Minds IT i Aalborg den datahåndteringsopgave, som hans hold af IT-konsulenter gennem det seneste års tid har løst for Hjørring Kommune.

– Kombinationen af genkendelighed og et langstrakt forløb, hvor vores konsulenter hver dag ved, hvad de møder ind til, er virkelig godt. Det har været en fantastisk opgave, siger Kim Østergaard.

Perfekt til målgruppen

Han har været bindeleddet mellem Hjørring Kommune og Special Minds IT, og det er således ham, der har skullet fordele og koordinere de mere end 20.000 byggesagsdokumenter, som IT-konsulenterne skulle gennemgå for personfølsomme oplysninger.

– De der opgaver, som for os neurotypiske forekommer uendeligt ensformige og langstrakte, ligger helt perfekt for vores IT-konsulenter med autismeprofil, fastslår Kim Østergaard.

 

Flere nyheder og presseomtaler  ›