Arbejdspladser efterspørger autismeviden

Det Grønne Akademi har inviteret Special Minds IT til at levere et oplæg om, hvordan virksomheder kan arbejde med social ansvarlighed og skabe gode jobs for mennesker med autisme

Spørgelystne kandidater sidder klar på stolerækkerne, da Lisette Vilslev fra Special Minds IT, holder oplæg på Det Grønne Akademi i Aarhus. Hun er inviteret til at gøre akademikere, som endnu ikke er i job, klogere på, hvordan virksomheder kan implementere social bæredygtighed i egen arbejdsorganisation.

Bag invitationen står Marie Bergh Lødrup, der er facilitator, underviser og chefkonsulent hos Erhvervsakademi Aarhus. Hun værdsætter de perspektiver, som de unge kandidater får med sig:

– Det er inspirerende at høre fra en virksomhed som Special Minds IT, der har social bæredygtighed som omdrejningspunkt. Det blev meget konkret, hvordan man som virksomhed kan arbejde målrettet med at ansætte mennesker med autismeprofil, og dermed få værdifulde kompetencer tilført, siger hun.

Oplægget på Det Grønne Akademi er et led i et virksomhedsrettet caseforløb for ledige kandidater på Erhvervsakademi Aarhus.

Anders Labich Nielsen

Om Det Grønne Akademi

Det Grønne Akademi er et 9 ugers virksomhedsrettet case forløb, der opkvalificerer ledige akademikere med viden om grøn omstilling.

Det Grønne Akademi er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes Teknik & Miljø-forvaltning, Erhvervsakademi Aarhus’ efter- og videreuddannelsescenter samt Jobcenter Aarhus.

Billede af Linette Grøn Thygesen

Er I interesseret i et oplæg om social ansvarlighed og autisme

Er du interesseret i et oplæg om, hvordan jeres virksomhed kan arbejde målrettet med social bæredygtighed og bl.a. ansætte medarbejdere med autismeprofil, er du velkommen til at kontakte Lisette Vilslev:

Kontakt os

Lisette Vilslev
Salgs- og marketingchef

Email: lisv@specialminds.dk
Tel: 61 70 30 65

’Plejer’ er ikke godt nok

Når kandidaterne skal klædes på til deres fremtidige arbejde med ESG-regnskaber i forskellige virksomheder, er det ifølge Marie Bergh Lødrup vigtigt, at de kender til den sociale bæredygtighed og ikke kun den miljømæssige, der nemt kan løbe med hele opmærksomheden.

– ESG-regnskabet fylder mere og mere i virksomheder og organisationer, men typisk ligger fokus på at rapportere og dokumentere miljømæssig bæredygtighed fremfor på at implementere social bæredygtighed. Med et oplæg som det her fra Special Minds IT får kandidaterne en nærværende fornemmelse af, hvordan virksomheder kan arbejde med social ansvarlighed, siger Marie Bergh Lødrup og reflekterer over, hvordan det at have blik for social bæredygtighed er vigtigt for de unge kandidater.

– Hvis man skulle generalisere, har vi en tendens til at ansætte dem, vi plejer. Men hele pointen er, at vi skal ud af den komfortzone for at styrke fællesskabet og løfte den samfundsopgave vi står overfor, siger hun.

Normbrud

Marie Bergh Lødrup har et håb om, at kandidaterne gennem det 9 uger lange forløb bliver i stand til at udfordre de vante normer på deres fremtidige arbejdsplads. Hun fremhæver i den forbindelse et eksempel fra oplægget, som hun bed særligt mærke i.

– Lisette nævnte, at hvis nogen taler meget højt på en arbejdsplads, er det vigtigt, at vi som kollegaer tør konfrontere den højttalende, selvom det er svært. Det samme gør sig gældende, hvis man ansætter mennesker med andre udfordringer. At vi etablerer en rummelig kultur, hvor det ikke er farligt at sige, hvis man har særlige behov eller ønsker til sine kolleger, siger Marie Bergh Lødrup.

Flere nyheder og presseomtaler  ›