Webshoppen fik luget ud i datahåndteringen 

Haveteknik.dk stod med en digital kæmpeopgave, der ville styrke kundeoplevelsen betragteligt, men krævede oceaner af tid. En opgave, hvor A-hjernerne kom til sin ret  

Udfordringen for Horsens-firmaet Haveteknik.dk var ikke til at tage fejl af. Som navnet antyder er der tale om en virksomhed baseret på online-handel af produkter til brug i og indretning af haven.  

Imidlertid var der opstået et tilbagevendende problem, som Henriette Fog, leder af Haveteknik.dk, var i tvivl om, hvordan hun skulle håndtere, og som pressede sig yderligere på, da firmaet fik ny visuel identitet.  

– Vores udfordring var, at vi stod med en masse produktdata – blandt andet på kile- og tandremme samt knive til plæneklippere – hvor data fra tekstfelterne skulle kopieres over i specifikke metafelter, så det blev nemmere for vores kunder at søge og filtrere på de specifikke produktdata, forklarer Henriette Fog og fortsætter: 

– Opgaven var stor og uoverskuelig, og jeg havde svært ved at se, hvordan vi som en fem mand stor virksomhed skulle finde tiden til den. Det ville være noget, som jeg ville komme til at sidde med i de sene aften- og nattetimer. Samtidig var det åbenlyst, at opgaven skulle løses, fordi den ikke alene ville blive til gavn for vores kunder, den ville også aflaste vores kundeservice, der ellers tog sig af guidningen af de kunder, som efterspurgte bestemte produktdata.   

Pernille Vejby Lauritsen

Haveteknik.dk

Haveteknik.dk sælger haveudstyr og reservedele samt giver inspiration til arbejdet i og indretning af haven. Virksomheden, der har adresse og lager i Horsens, blev stiftet i 2015 under navnet CUT ‘N’ MOWE. I 2018 skiftede den navn til Haveteknik.dk, da Michael Jessen overtog den og har i dag fem ansatte.

Se mere på: Haveteknik.dk – Indret Haven – Arbejd i haven

Kontakt os

Lisette Vilslev
Salgs- og marketingschef

Email: lisv@specialminds.dk
Tel: 61 70 30 65

Ikke nogen fremmed idé 

En medarbejder prikkede en dag til Henriette Fog. 

”Hvorfor får vi ikke Special Minds IT til at løse den opgave?”  

Idéen om at lægge opgaven i hænderne på IT-konsulenter med en autismeprofil, var ikke fremmed for Henriette Fog. Hun havde kort forinden siddet derhjemme og set DR-programmet ”De skjulte talenter”, som netop handler om de særlige evner, man finder hos mennesker med en autismeprofil.   

– Spontant udbrød jeg, at ’jeg tror kun, det er nogen med autisme, der kan løse vores opgave’ – så jeg var faktisk allerede på sporet af idéen, fortæller hun. 

Bør inspirere andre 

Et samarbejde med Special Minds IT blev stablet på benene, og i dag står Haveteknik.dk med en brugervenlig hjemmeside, hvor kunderne så let som ingenting kan indtaste deres specifikationskrav, når de for eksempel søger på de mere end 200 varenumre under kileremme. 

– Det er blevet meganemt, siger Henriette Fog og fremhæver, at opgaven er blevet løst bedre, end hun selv havde været i stand til, fordi nogle af spidskompetencerne hos IT-konsulenterne fra Special Minds IT er evnen til at arbejde vedholdende og bevare den høje koncentration. 

Derfor er hun også overbevist om, at der er talrige andre virksomheder, der kan have glæde af at få løst nogle af de datahåndteringsopgaver, som ellers hober sig op, fordi de er både trivielle og uoverskuelige tidsmæssigt.  

– For mig er det meget tydeligt, at der er opgaver, hvor det bare giver så god mening at få dem løst af it-folk med autisme – simpelthen fordi de har et niveau, som vi andre ikke har, og de tilmed nyder den slags opgaver, slutter hun.   

Fælles for alle Special Minds IT’s konsulenter er, at deres autismeprofil udgør en særlig kompetence i forhold til løsningen af konkrete opgaver. Op mod 15% af mennesker med autismeprofil har såkaldte savante-færdigheder. Det betyder usædvanlige evner inden for bl.a. matematik og ekstraordinær god hukommelse.

Jacob Christensen

Projekt: Haveteknik

Jacob arbejder specialiseret med:

 • Webtilgængelighed af test og remediering
 • Fejlrapportering
 • Datamanagement
 • Datavask
 • Datavalidering
 • Digitalisering

Han har særlige kompetencer inden for:

 • At holde fokus på opgavens formål
 • At arbejde koncentreret og effektivt
 • At finde et systematisk arbejdsflow
 • At udføre gentagende arbejdsrutiner med vedvarende præcision
  Sune Riise Nielsen

  Projekt: Haveteknik

  Sune arbejder specialiseret med:

  • Test
  • Testautomatisering
  • Support af nummerportering
  • Datamanagement

  Han har særlige kompetencer i forhold til:

  • At være yderst omhyggelig
  • At være dedikeret

   Flere nyheder og presseomtaler  ›