Vores bidrag til det rummelige arbejdsmarked høster fornem nominering

Special Minds IT er med i opløbet til Danish Diversity Day 2023, som hylder virksomheder, der gør en særlig indsats for at skabe rummelige arbejdspladser med stor mangfoldighed

Det bliver med svedige håndflader og stolte smil på læben, at en delegation fra Special Minds IT den 3. maj tager plads på stolene i Industriens Hus i København for at følge konferencen og awardshowet Danish Diversity Day.

Sammen med to andre virksomheder er vi nemlig nominereret til prisen Danish Diversity Awards 2023, der bliver givet til virksomheder, som gør en ekstraordinær indsats for at skabe rummelige arbejdspladser.

– Udover at vi selvfølgelig er rigtig glade for at være nomineret, så er vi også glade for, at selve prisen er med til at sætte fokus på vigtigheden af at få skabt størst mulig diversitet ude på arbejdspladserne, siger Kamille Ebbe, COO, Special Minds IT.

Oplever gevinsten
Special Minds IT, der blev etableret i 2009 som en socialøkonomisk virksomhed med det erklærede formål at skabe en IT-arbejdsplads for medarbejdere med en autismeprofil, er nomineret i kategorien ”Årets virksomhed med færre end 500 medarbejdere”.

– Vi har alle dage været drevet af en agenda, som handler om at få flest mulig med autismeprofil i beskæftigelse. På den måde er vores dagsorden en anden end de rent kommercielle virksomheder. Ikke desto mindre oplever vi, at vi gennem vores samarbejde med mere traditionelle virksomheder og organisationer kan inspirere andre til at tænke i diversitet på nye måder. Nogle oplever gevinsten gennem samarbejdet med os. Andre får øjnene op for, at det slet ikke er så svært at skabe en arbejdsplads, der vinder på rummelighed og mangfoldighed, fortæller Kamille Ebbe.

Danish Diversity Awards

Danish Diversity Awards 2023 bliver uddelt i forbindelse med Danish Diversity Day i Industriens Hus den 3. maj 2023.

Bag prisen står Goodtalks og Dansk Industri.

Om Special Minds IT  

Special Minds IT er en mellemstor socialøkonomisk IT-virksomhed, som opererer på normale markedsvilkår.

Vi holder til i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby ved Aarhus – et kontorfællesskab for virksomheder, der arbejder for et rummeligt arbejdsmarked. Her er også vores søstervirksomhed Special Minds, som skaber uddannelses- og jobrettede forløb for unge og voksne med autismeprofil.

Brug for inspiration
Og det er netop inspiration fra andre, der er brug for i udviklingen af det rummelige arbejdsmarked, lyder det fra Special Minds IT-lederen.

– Uanset hvad det er, som har bragt mennesker ud på kanten af arbejdsmarkedet, så skal vi have de positive eksempler frem i lyset, som viser, hvordan mennesker med forskellige udgangspunkter bliver ressourcer på arbejdsmarkedet, slutter Kamille Ebbe.

Danish Diversity Awards 2023 bliver uddelt i forbindelse med Danish Diversity Day i Industriens Hus den 3. maj 2023. Bag prisen står Goodtalks og Dansk Industri.

Flere nyheder og presseomtaler  ›