Nu skal de sikre digital inklusion i Danmark

IT-virksomheden Special Minds IT, hvis it-medarbejdere har autismeprofil, har sammen med virksomheden Inklusio vundet et stort EU-udbud hos Digitaliseringsstyrelsen. Nu skal de sikre, at offentlige hjemmesider er tilgængelige for alle uanset handicap

Smilene har været ekstra store hos it-virksomheden Special Minds IT i Aarhus hen over efteråret. Virksomheden, der er en del af Den Social Udviklingsfond (SUF), og som har succes med at ansætte medarbejdere med autismeprofil, lykkedes nemlig med at vinde et 18 mio. kr. stort udbud hos Digitaliseringsstyrelsen.

Udbuddet er vundet sammen med konsulentvirksomheden Inklusio, og de to virksomheder skal over de kommende år stå for såkaldt ”Monitorering af websteders og mobilapplikationers tilgængelighed”.

– Det var den bedste løsning vurderet på de vægtede udbudskriterier – kvalitet, team, tidsplan og pris – som vi havde opstillet på forhånd, siger Susanne Duus, kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen.

Det perfekte match

Stein Erik Skotkjerra, der er indehaver af Inklusio, er begejstret over, at han og Special Minds IT har fundet sammen om webtilgængeligheden.

– Jeg har arbejdet med det her felt i mange år, og mens jeg er meget på det strategiske niveau, er det ideelt med IT-konsulenterne fra Special Minds som de udførende, siger Stein Erik Skotkjerra, der selv er blind og peger på de specialiserede evner, der følger med at have autismeprofil.

– De har unikke kompetencer i forhold til at genkende mønstre og se mønsterbrud. Derudover formår de at arbejde systematisk og kommer ikke til at kede sig med gentagende rutiner. De evner er fantastiske i forhold til at gennemgå hjemmesider og finde de steder, hvor der er problemer, fremhæver Inklusio-chefen.

Han tester på livet løs

Jens Peter Pedersen er en af de IT-konsulenter, som nu er godt i gang med at teste hjemmesider og se om for eksempel overskriftstrukturen er uklar, om links er nemme at se, om læserækkefølgen er korrekt og om kontrastkravene for grafik er overholdt. 

– Jeg nyder at være med til at gøre den viden, som vi hele tiden bruger på nettet tilgængelig for alle. De fleste tror, at det bare er blinde og døve, men alle har gavn af, at hjemmesider er opbygget logisk og overskueligt, siger Jens Peter Pedersen, der er certificeret Trusted Tester til netop test af webtilgængelighed. 

Sideløbende med at Special Minds IT og Inklusio løser opgaver for Digitaliseringsstyrelsen, hjælper de både private og offentlige virksomheder med webtilgængelighed, så de undgår at tabe kunder
og brugere. 

Susanne-Duus

I et land som Danmark, hvor vi er så højt digitaliserede, er det ekstra vigtigt, at alle kan kommunikere med det offentlige via hjemmesider. 

Susanne Duus
Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen

Fakta om udbuddet og kontrakten:

Kontrakten mellem Digitaliseringsstyrelsen og Special Minds IT og Inklusio har en samlet værdi på 18 mio. kr. og en tidsramme frem til 31. december 2023. Digitaliseringsstyrelsen valgte Special Minds IT og Inklusio til løsning af opgaven, da de blandt de seks afgivne tilbud præsenterede den bedste samlede kvalitet vurderet på de vægtede udbudskriterier kvalitet, team, tidsplan og pris. 

Flere nyheder og presseomtaler  ›