Han er den populære fejlfinder-type

Anders Labich Nielsen, Test Manager hos Special Minds IT, scorer masser af point, når han sammen med det øvrige testteam kortlægger fejl og usikkerheder i kunders it-systemer

Det er langt fra alle, som kan lide at overdrage budskaber om fejl, mangler og problemer til deres kunder. Men den opgave påtager Anders Labich Nielsen, Test Manager hos Special Minds IT, sig gerne. Når man køber ham og de øvrige testere fra Special Minds IT ind, så får man et resultat, der er råt for usødet. Fordi det er dét, der er brug for.

 – Man kan ikke udelukkende teste sit eget system, da man er for tæt på og overser fejl og mangler, siger Anders Labich Nielsen, der i år kan fejre 10-års-jubilæum hos Special Minds IT.

Ser hullerne

Anders Nielsen og de omkring 15 øvrige testere hos Special Minds IT oplever stigende efterspørgsel efter deres test-kompetencer. At medarbejderne har autismeprofil, udgør et plus, som kommer kunderne til gode.

– De fleste af os har haft et liv, hvor vores autisme som barn og ung har givet store udfordringer, fordi vi ikke har passet ind i den gængse ramme. Men i vores arbejde som IT-konsulenter giver autismen os særlige kompetencer, siger Anders Labich Nielsen og fortsætter:

– Vi er en gruppe af dedikerede testere, som er dygtige til at se systemer og huller i systemer. Vi er vilde med gentagelser. Det betyder, at vi kan levere en vare, som er svær at finde tilsvarende ude i byen.

Køb af garanti

Mens en del store virksomheder har egen testgruppe ansat, så oplever Anders Labich Nielsen at flere og flere vægrer sig og i stedet laver et eksternt set up.

– Det er dyrt at have en testgruppe og sikre, at de hele tiden har opdateret viden og uddannelse. Når du køber test-ydelsen ude i byen, så skal du ikke spekulere på, om de er dygtige nok – den garanti køber du, når du entrerer med os. 

Styrer hele processen

Anders Labich Nielsen, der både har læst matematik, fysik og datalogi på universitetet nyder bl.a. godt af sine evner inden for statistisk analyse, når han med afsæt i test arbejder med procesforbedringer for kunderne.

Men der er stor forskel på, hvordan kunderne gør brug af test fra Special Minds IT:

– Det afhænger af, hvornår vi kommer ind i testprocessen. Nogle virksomheder er selv startet ud og har lavet en testplan, og hvor vi så bliver købt ind i testfasen.

Hvis kunden intet har, laver Special Minds IT alt lige fra testplanen til designet, skriver test cases, test-eksekverer, ser på resultater, tester igen og lavet en afsluttende rapport.

– For andre igen kører vi gentagne testprocesser hver tredje uge. For mig er det bare fedt at være i en virksomhed, hvor vi er vilde med det, vi laver, siger Anders Labich Nielsen.

Anders Labich Nielsen

Vi er en gruppe af dedikerede testere, som er dygtige til at se systemer og huller i systemer. Vi er vilde med gentagelser. Det betyder, at vi kan levere en vare, som er svær at finde tilsvarende ude i byen.

Anders Labich Nielsen
Test Manager hos Special Minds IT

Flere nyheder og presseomtaler  ›