En virksomhed med plads til at arbejde med det menneskelige 

Kåre Jespersen har autismeprofil, mens Britt Møller Simonsen er neurotypisk. Begge nyder at være i en IT-virksomhed med et udtalt blik for den enkeltes kompetencer 

Da Britt Møller Simonsen for godt et år siden fik øje på Special Minds IT, var hun i tvivl, om hun var den rette profil. Hun havde ikke autismeprofil, som hun kunne se, var et kendetegn for hovedparten af IT-konsulenterne. Og med hendes mangeårige baggrund fra IBM, bl.a. som projektleder, lignede Special Minds IT noget helt andet. 

– Jeg tænkte, at rammerne lød rigtig gode, men gad vide om det var en som mig de søgte, eller man skulle have autismeprofil, siger Britt Møller Simonsen, der selv er neurotypisk og derfor faldt udenfor majoriteten af medarbejdere. 

Hun blev ansat i fleksjob, og for Britt Møller Simonsen har det været lykken at komme til en IT-virksomhed med et værdisæt som Special Minds IT. 

– Udover det rent IT-faglige, så er det her en virksomhed, hvor der også er mulighed for at arbejde med det menneskelige. Og her bliver der aldrig stillet spørgsmål ved, om man er ansat i fleksjob eller på ordinære vilkår. Fokus er på, hvad den enkelte medarbejder bidrager med, siger Britt, Møller Simonsen. 

 

Kommende stillinger i Special Minds IT 

I 2023 skal Special Minds IT på grund af stigende efterspørgsel ansætte IT-konsulenter indenfor datahåndtering. 

Er du interesseret i at høre mere om de kommende stillinger, så kontakt:

Mette Ankersen, projektleder, 30844814
mtr@specialminds.dk. 

Du er velkommen til allerede nu at sende en uopfordret ansøgning. 

Om Special Minds IT  

Special Minds IT er en mellemstor socialøkonomisk IT-virksomhed, som opererer på normale markedsvilkår.

Vi holder til i Vækstpark for Socialøkonomi i Viby ved Aarhus – et kontorfællesskab for virksomheder, der arbejder for et rummeligt arbejdsmarked. Her er også vores søstervirksomhed Special Minds, som skaber uddannelses- og jobrettede forløb for unge og voksne med autismeprofil.

Vi er en del af nonprofit organisationen Den Sociale Udviklingsfond (SUF), der i 30 år har drevet og udviklet socialøkonomiske virksomheder og indsatser.

I dag er der 30 afdelinger i hele Danmark.  

Accept og styrker 

Ved siden af hende sidder Kåre Jespersen. Han blev ansat som IT-konsulent for fem år siden, og gennem årene har han både arbejdet med test, datahåndtering og digitalisering, og her og nu er han dedikeret til webtilgængelighed.  

– Rammerne er rigtig gode. Der er en bred accept af, at man er, som man er, og opgaverne bliver tilpasset den enkeltes styrker, siger Kåre Jespersen, der har autismeprofil og tidligere i sit arbejdsliv gik ned med stress, da han var i rammer, hvor der ikke i tilstrækkelig grad blev taget hensyn til hans særlige behov.  

Britt Møller Simonsen genkender til fulde billedet, og hun er ikke i tvivl om, at Special Minds IT vinder på den rummelige medarbejderkultur. 

– Jeg har ikke skullet passe ind som fleksjobber, siger Britt Møller Simonsen, der ville ønske, at andre arbejdspladser i højere grad ville tænke i den rummelighed, som hun oplever, at man lykkes med hos Special Minds IT. 

– Der er så mange ressourcer, der går tabt, fordi man ikke investerer tilstrækkeligt i at lytte til den enkeltes behov og finde ud af, hvordan man skaber de rette rammer for at udfolde sit potentiale.  

Nej tak til kundekontakt 

Et godt eksempel på den individuelle lydhørhed er opsplitningen af en kundeopgave i delelementer. Hver medarbejder får det, som bedst muligt passer til ham eller hende. Kåre Jespersen har en høj arbejdskapacitet, når det kommer til selve opgaveløsningen. Til gengæld har han oplevet, at kundekontakt kan få ham til at gå i stå.  

– Bare det at skrive en mail til en kunde, når opgaven er slut, kan være svært for mig, fordi jeg er på fremmed grund. Jeg ved godt, at det kan være svært for andre at forstå, men det bliver ikke et problem her, fordi opgaverne bliver tilrettelagt, så jeg ikke skal stå for den del, siger Kåre Jespersen, der nyder godt af Britt som sin kollega: 

– I sådant et tilfælde kan det være mig, der har den direkte kontakt med kunden. Den del har jeg været vant til, og det kræver intet af mig. Og så har mine kolleger ro til opgaverne, siger Britt Møller Simonsen. 

Lavpraktiske hensyn 

Omvendt har Britt Møller Simonsen en kronisk sygdom, der gør, at hun indimellem har brug for at sætte sig i en sofa, indtil kroppen er klar igen.  

– Det bliver aldrig problematiseret. Jeg oplever, at her er en høj arbejdsmoral, og alle har det bedst, når de yder det optimale – og det får vi mulighed for, fordi der er lydhørhed for den enkeltes behov. 

Aktuelt er der 29 ansatte i Special Minds IT. Nogle er ansat på ordinære vilkår, mens andre er på fleksjob. 

Flere nyheder og presseomtaler  ›